Inspiratie

Door mijn activiteiten als bedrijfskundig coach, weet ik als geen ander wat het belang is van persoonlijke communicatie. Het uitwisselen van overtuigingen en ideeën, klankborden en waar nodig een spiegel voorhouden, brengt dynamiek, innovatie en kennis.

Dit zorgt ervoor dat je buiten vaststaande kaders gaat denken –los van de dagelijkse routine- en je daardoor beter kunt verplaatsen in de belevingswereld van anderen.

Vandaar dat dit kunstwerk meteen mijn aandacht trok en mij persoonlijk inspiratie gaf, toen ik het tegenkwam tijdens mijn verblijf in Cuba.

Het bronzen kunstwerk ‘La Conversacion’, ontworpen door Vittorio Perrota, laat een conversatie zien tussen twee mensen. Door hun actieve houding naar elkaar toe zie je een diepgaand gesprek, waarin ideeën worden uitgewisseld en waarbij ze elkaar als sparringpartner gebruiken.

Bij het beeld is een indringende boodschap verwerkt voor toekomstige generaties:

"Die benadrukt het belang van de face-to-face conversatie in dit digitale tijdperk".

Periodiek rond de tafel te zitten en even uit de waan van de dag zijn, geeft inderdaad de benodigde creativiteit en inspiratie voor zakelijke uitdagingen

Ik zie het als mijn taak om dit soort inspirerende sessies met de ondernemer en/of zijn medewerkers te bevorderen. Dit zowel voor hun persoonlijke- als zakelijke ontwikkeling.